Skip to content
Påskeklokker malet med tusch på udpustet gåseæg
Påskeklokker malet med tusch på udpustet gåseæg

Den anden side af påskeklokker malet med tusch på udpustet gåseæg
Den anden side af påskeklokker malet med tusch på udpustet gåseæg

Påskeklokker året rundt

På udpustet gåseæg blomstrer juleroser og påskeklokker frydefuldt.

I daglig tale kalder vi dem alle juleroser; selvom kun den hvide, Helleborus Niger, har navnet julerose på dansk. Helleborus Orientalis, på dansk: påskeklokke , findes i mange forskellige nuancer, og blomstrer i marts og april.

Ægget er tæt malet med tusch. Det er hængt op i en glaskolbe, med et hul boret i toppen. På den måde hænger det godt beskyttet, blomsterne visner aldrig;  og installationen har en karakter, som rækker ud over påskedekoration og ind i dansk design ‘en miniature’.

Som maler hygger jeg mig med det samme stadigt mere blomstrende gåseæg nogle timer hver dag i en uges tid. Så lakeres ægget 2-3 gange, og tørrer grundigt mellem hver lakering. Kolbe med blomsteræg kan købes for kr. 700,- . Det er endnu ikke kommet i butikken, så skriv til mig på mail@etank.nu , hvis du vil vide mere inden påske.

 

Påskeklokker malet med tusch på gåseæg
Påskeklokker og juleroser er beslægtede planter, med karakteristiske blomster i smukke farver. Her er et udvalg malet med tusch på gåseæg. Ægget er hængt op i en glasklokke med boret hul i toppen.

Både blomster og fugle på æg

Blomsteræggene giver variation i mit malearbejde, hvor jeg iø. har dedikeret en god del af 2021 til at male Fugle på æg. Hidtil har jeg malet gærdesmutte – gråspurv – fuglekonge – isfugl – kirkeugle – løvsanger – musvit – rødhals og solsort – nogle i flere variationer. Målet er at male 50 – 70 forskellige arter, som lever i den danske natur DK i løbet af et år. Bemalede æg kan  købes/bestilles. Hvis du har en yndlingsfugl, du gerne vil se på et æg, så giver jeg også gerne den et skud – skriv til mail@etank.nu

Du kan se alle fuglearter malet på æg

Back To Top