skip to Main Content

TEGN en bog

TEGN en BOG er mødet mellem forskellige udtryksformer

Når vi læser eller lytter til en bog, skaber fantasien billeder.  Når vi tegner bogen, omsætter vi fantasien til et konkret, æstetisk udtryk – altså en tegning. Pointen er ikke at tegningen skal have karakter af kunstværk; men at udvide og berige læseoplevelsen med nye kvaliteter.

I forhold til de velkendte læsegrupper tilfører ‘TEGN en BOG’ nye, sociale dimensioner. Man kan sidde sammen lytte og tegne, og tegningerne bliver konkrete billeder på læseoplevelser, man kan dele med andre. Når du tegner bogen, bliver du i teksten længere, med intensitet.

Workshop

TEGN en BOG workshops konkret

“At sidde sammen og få læst op er både hyggeligt og nærende.”

Tegn en bog, er et initiativ for voksne, som har lyst til at omsætte litterære oplevelser til tegning.

Målet er ikke at skabe fantastiske tegninger, men at opleve en fordybet stund, ved at lytte til oplæsning af en skønlitterær tekst og herfra tegne små eller større skitser.

Sidste workshop forløb blev gennemført i november 2019 på Farum Bibliotek. deltagerne i Tegn en bog workshops sagde efterføgende blandt andet:

  • “At sidde sammen og få læst op er både hyggeligt og nærende.”
  • “Det inspirerer mig, at tegne sammen med andre”
  • “At fordybe sig i tegningerne, sammen, er rigtig rart”
  • “Jeg går glad herfra.”
  • “Tegn en bog er en ny måde at bruge biblioteket på, som bringer bøgerne tilbage i fokus.”

TEGN en BOG aktiviteter kan ske hvor som helst. Når vi læser en roman hjemme i sofahjørnet og udtrykker læseoplevelsen i en tegning til skuffen. I læsegruppens regi hjemme eller på biblioteket, i foreningslokaler eller andre steder.

Kender du en modig litteraturfestival, vil Originalerweize meget gerne organisere en workshop, der byde deltagere ind til en fælles tegning.

Tegninger fra Tegn en bog workshop på Farum Bibliotek 23. november
Tegn en bog Program for 3 workshops på biblioteket i Farum i november 2019
Program for 3 workshops på biblioteket i Farum i november 2019
Fra program for tegn en bog workshops i Farum i november
Målet er ikke at skabe fantastiske tegninger, men at deltage stille og roligt. Tændstikmennesker og ditto omgivelser kan være gode begyndelser på en litterær samtale

HVAD SIGER DELTAGERNE?

TEGN en bog havde debut, som workshop, i 2018 på smukke Helsingør Bibliotek. Med udsigt til Kronborg og den svenske kyst lyttede deltagerne til højtlæsning af fx Karl Ove Knausgaards ‘Min kamp’ og genfortalte egne læseindtryk i tegnede skitser. Se, hvad deltagerne sagde:

Forfatter læser op, af sin bog på Tegn en bog workshop, Helsingør Bibliotek
Forfatter, Louise Klinke Øhrstrøm, læser op af sin bog til tegneworkshop på biblioteket i Helsingør

At sidde sammen og få læst op er både hyggeligt og nærende. Det inspirerer mig, at tegne sammen med andre

Bøgerne giver den rigtige stemning til denne type beskæftigelse. At have biblioteket her som ramme, har bidraget med seriøsitet.

Oplevelsen af at blive inviteret indenfor, til et veltilrettelagt forløb, hvor vi tilmed er blevet beværtet med kaffe med mere, det er alt sammen med til at jeg har følt mig velkommen og at vi har kunnet arbejde så seriøst med ideen.

For mig er TEGN en BOG en slags yoga for hjernen.

Læsning er flygtig. Associationer og forestillinger forsvinder hurtigt igen. Når jeg tegner, mens jeg lytter, kan jeg blive i oplevelsen længere. Jeg er i stemningen i længere tid. Jeg forstår ikke, hvorfor jeg ikke har gjort det her før – altså tegnet de bøger, jeg læser. At tegne er at se, at tegne teksten skærper kontakten til indholdet. Fremfor alt skærpes koncentrationen og læseoplevelsen

BESTIL EN WORKSHOP

Har du en ide til Tegn en bog – workshop, så send et par forklarende ord – og vi kontakter dig indenfor få dage.

Back To Top