skip to Main Content

Miniature maleri på æg

Miniature maleri på æg

Den smukke ovale form på gåseæg tjener som lærred for genfortælling af udvalgte værker. Gåseæg har en størrelse, som det giver mening at male på. ‘Fugle på æg’ er nyt tema i foråret 2021. Andre temaer er Guldalderens og Impressionismens mesterværker samt HC Andersens eventyr.

Skabelsesprocessen tager sin tid. Først studeres det originale mesterværk eller eventyret genlæses. Så tegnes skitser på papir. Næste skridt er tegning og maling med tusch og akvarel, på udpustede gåseæg . Hvert æg lakeres 3 gange, og hærdes herved. Det færdige resultat fremstår som tyndt, kinesisk porcelæn, det skinner. Der sættes en tråd i æggets top.  Ægget hænges på en gren. Herfra fortæller det en ordløs kunsthistorie.

Æggene måler cirka 8,5 cm i højden og 5,5 cm i bredden.

En kurv fyldt med bemalede gåseæg med motiver inspireret af kendte værker fra Guldalder og Impressionisme

Hvert æg er unikt.

Gåseæggene er malet i 4 forskellige temaer: Fugle på æg, Kunst på æg, H.C. Andersens eventyr og Romanov familien.

Fugle på æg

‘Fugle’ i Danmark er valgt som tema for malede gåseæg i 2021 og 2022. I fokus er de små fugle, vi oplever omkring foderbrættet, i haven eller andre steder i den danske natur. Fuglene klæder æggenes ovale former og omvendt. Mange fugle lider pga miljøforandringer, de kalder på naturgenopretning. Som lille bidrag donerer Originalerweize 40 kr til Fugleværnsfonden. for hvert solgt æg med fugl.

Blomstermaleri på gåseæg

Foråret bringer lyset og håbet, blomsterne og spirerne, siden kommer bierne. I 2022 er der kommet blomstrende æg i Originalerweizes kurve. Bemalede gåseæg med påskeklokker i smukke former og farver og andre blomstrende æg, inspireret af guldalderens blomstermalere.

Kunst på æg

Serien ‘Kunst på æg’ er miniaturemalerier inspireret af store, danske og enkelte internationale mesterværker. Her genfortælles guldaldermalerier og værker af impressionistisk karakter. Toneangivende inspirationskilder i denne kategori er L.A. Ring, C.W. Eckersberg, Vilhelm Hammershøj, Francisco Goya, Marc Chagall, Edgar Degas, Berthe Morrisot, Marie Cassat

H. C. Andersens eventyr

H. C. Andersen eventyr skaber indre billeder i en uendelig strøm. Her ser du nogle af mine imaginære eventyrbilleder oversat til gåseæg. Indtil videre er 20 udvalgte eventyr kommet på æg. Flere er på vej, Hvert æg er dekoreret i hånden og adskiller sig af samme grund fra det forrige. Alle æg har dermed hver sit unikke udtryk.

Æggene kan købes til 350 kr stykket – plus forsendelsesomkostninger

Romanov – zar familien

Jeg læste om de berømte og dyrebare Fabergé æg, at de blev fremstillet på Zarens bestilling, som gaver til Zarinaen Maria Fjodorovna og hendes svigermor. Det gav lysten til at portrættere zarfamiliens medlemmer på andre æg – altså på gåseæg. Udgangspunktet for portrætterne er gamle foto fra Det Kongelige Bibliotek eller andre offentligt tilgængelige arkiver

Back To Top