Skip to content

Kunst på æg

Kunst på æg

Den smukke form på gåseæg tjener som lærred til nye fortællinger eller genfortolkninger af gamle kunstværker, fra mestrenes hånd og ånd..  Gåseæg har en størrelse, som det giver mening at male på. Jeg maler fugle på æg, blomstrende motiver,  motiver inspireret af litteraturen og genfortolkninger af kunsthistoriens mesterværker fra  guldalderen og impressionismen.

Æggene males med tusch og/eller akvarel. De lakeres 3 gange, og hærdes herved. Det færdige resultat fremstår som tyndt, kinesisk porcelæn, det skinner. Der sættes en tråd i toppen.  Ægget hænges på en gren. Herfra fortæller det en lille ordløs (kunst)historie.

Æggene måler cirka 8,5 cm i højden og 5,5 cm i bredden.

En kurv fyldt med bemalede gåseæg med motiver inspireret af kendte værker fra Guldalder og Impressionisme

Hvert æg er unikt.

Gåseæggene er malet i 4 forskellige temaer: Fugle på æg, Kunst på æg, H.C. Andersens eventyr og Romanov familien.

Fugle på æg

‘Fugle’ på æg, oplevet i Guds fri natur. Fuglene klæder æggenes ovale former og omvendt. Mange fugle lider pga miljøforandringer, de kalder på naturgenopretning. Som lille bidrag donerer Originalerweize 40 kr til Fugleværnsfonden. for hvert solgt æg med fugl. Dog ikke æg til nedsat pris.

Blomstermaleri på gåseæg

Foråret kommer med lys og håb, med spirerne og blomsterne – senere kommer bierne. Jeg sætter blomsterne på gåseæg. Især forårsblomsterne som vintergækker, påskeklokker og de genopdagede vækster, der også ses på guldalderens blomstermalerier, som f.eks. ranunkler.

Kunst på æg

Serien ‘Kunst på æg’ er miniaturemalerier inspireret af store, danske og enkelte internationale mesterværker. Her genfortælles guldaldermalerier og værker af impressionistisk karakter. Inspirationskilder i denne kategori er f.eks. L.A. Ring, C.W. Eckersberg, Vilhelm Hammershøj, Francisco Goya, Marc Chagall, Edgar Degas, Berthe Morrisot, Marie Cassat

H. C. Andersens eventyr

Andersen eventyr skaber indre billeder i en uendelig strøm. Her ser du nogle af mine imaginære eventyrbilleder oversat til gåseæg. Indtil videre er 20 udvalgte eventyr kommet på æg. Flere er på vej, Hvert æg er dekoreret i hånden og adskiller sig af samme grund fra det forrige. Alle æg har dermed hver sit unikke udtryk.

Romanov – zar familien

De berømte og dyrebare Fabergé æg, blev fremstillet på fremstillet på bestilling fra den russiske Zar. Han forærede dem til sin kone, med de danske rødder, Maria Fjodorovna. Hendes svigermor, zarens søn, fik også et i ny og næ. 100 år senere fik jeg lyst til at portrættere zarfamiliens medlemmer på gåseæg. Udgangspunktet for portrætterne er gamle foto fra Det Kongelige Bibliotek eller andre offentligt tilgængelige arkiver

Back To Top