Skip to content
Tegninger inspireret af Sommerfugledalens sonetter. Farveblyanter på papir. Hersonet 6 til 11
Tegninger inspireret af Sommerfugledalen, som kan ses i Frederiksværks nye Sognegård frem til 28. oktober. Åbent alle hverdage 10 – 13

Sommerfugledalen – en serie på 15 tegninger

I digtet Sommerfugledalen tager Inger Christensen os med på tur i den Makedonske Brajcinodal, ved bjergets fod. Her møder vi den middagshede varmedis, og mindes om en sommerdag på Skagen. Med opfindsomme, præcise ord sender teksten os i erindringshumør.

Årstidernes skiften, livets gang, vores dødelighed løber som en tråd gennem digtet. Hele spændet er til stede fra boblende livsglæde over melankoli, tab og knusende sorg.

Kun de flagrende sværmere, som himmelstumper i alskens former, størrelser, farver og mønstre, stiger op – igen igen igen – aldeles uanfægtet.

Sommerfugledalen består af 15 tekststykker, skrevet i klassisk sonetform. Jeg har brugt hver sonet som udgangspunkt for en tegning. Håbet er, at tegningerne kan være med til at åbne det smukke, udfordrende digtepos for flere, som de har gjort for mig.

Tegningerne er tegnet med farveblyanter, tør pastel og en smule tusch, på råhvidt papir 300g/m2. Hver tegning måler 50 cm x 34 cm. De er sat i smalle rammer af lyst bøgetræ, bejdset med hvid, transparent maling. Med ramme måler tegninger 65,5 cm x 40,5 cm. I digtet optræder 27 forskellige sommerfuglearter. De er samlet i tegningen til den 15. og sidste sonet, kaldet ‘mestersonetten’.

Da tegningerne udgør et sammenhængende værk, sælges de ikke enkeltvis. Pris for hele serien er 18.000 kroner.

Elsebeth Tank læser op af Sommerfugledalen sonet nr 5, for Katrine Dahlerup Tegninger, inspireret af "Sommerfugledalen" på udstilling
Tegninger, inspireret af “Sommerfugledalen” på udstilling
Back To Top