Skip to content
Sociale Bobler af Elsebeth Tank

CMA2021 Censureret vinterudstilling for kunst i lille format, foregår i København K den 6. – 15. oktober.

3 af mine bemalede æg har passeret censuren, og er med på udstillingen. Tidens flygtningestrømme og det voksende gab mellem rige og fattige har sat sine spor på æggene, som er monteret i hver sin glasklokke, her kaldet sociale bobler.  

Se værker fra alle deltagende kunstnere i link til udstillingskatalog, nederst i indlægget

 

På vegne af galleriet byder kunstner, Knud Larn, en af udstillingens 3 censorer, velkommen til Copenhagen Miniature Art-udstilling 2 i Galleri Nybro. Han skriver:

”Der er tre helt forskellige bevæggrunde til at vi nu står med en helt ny censureret vinterudstilling i København:
Jeg kan huske at der engang var en ”Kunstnernes Vinterudstilling” blandt de store censurerede udstillinger, den er der ikke mere. Så der sker ikke så meget henover årsskiftet for de udøvende kunstnere. Dét ville jeg gerne ændre på.

Samtidig bliver jeg ofte benovet over de flotte miniatureudstillinger som afholdes i England eller Frankrig – hvorfor har vi ikke sådan nogen herhjemme? Vi kan godt, for jeg har i mange år nydt de mikroformater som udstilles på naivisternes store udstillinger. Som fast kunstner i Galleri Nybro har jeg nydt (og kæmpet med) de små intime rum i galleriet i det gamle gule hus ved kanalen og Stormbroen. Det er begrænset hvad man kan klemme ind af kunstværker – ihvertfald i den store eller mellemstore størrelse.

Og dér var den så: Ideen! Hvorfor ikke afholde en årlig censureret vinterudstilling i Galleri Nybro – for netop værker i det helt lille format? Så er der jo masser af plads i de to små rum!). De andre kunstnere i Galleri Nybro ville gerne lege med, og to meldte sig endda som censorer sammen med mig: Lis Engel som er en lyrisk abstrakt og ekspressionistisk maler, og Lis Pallesen som er en figurativ og meget klassisk maler. Sammen med en fabulerende naivist som mig ville det være et godt hold. Formalia var enkelt, vi holdt os til de internationale regler – og så var det bare at gå i gang! I det nærværende katalog kan man se hvem der kom med – og med hvilke værker. For at der skal være et indtryk af stilarter har vi optrykt et værk af hver kunstner.” 

Udstillingskatalog CMA2021

PS Der blev indsendt 400 værker fra mere end 80 kunstnere, 124 værker fra 37 kunstnere er med på udstillingen.

Back To Top