Skip to content

15 tegninger udstillet i Virum Kirke

15 tegninger inspireret af Sommerfugledalen kan ses i gallerigangen, Virum Kirke i perioden 2. august – 11. oktober.  Da Inger Christensens store digt-epos ”Sommerfugledalen” blev udgivet i 1991, kaldte datidens litteraturkritik digtet for ’et requiem’.

Ordet ‘requiem’ kommer fra den romersk/katolske kirke og betyder ‘messe for de døde’. En messe kan f.eks. udtrykkes i et flerstemmigt musikstykke for orkester, kor og solostemmer. Digt-eposset og tegningerne kan forstås som et flerstemmigt værk, til ære for de døde. Sommerfuglene sørger for flerstemmigheden.

Man vil i udstillingen sammen med sommerfuglene opleve naturen og årstidernes skiften, som repræsenterer den lange historie, det universelle, erindringen, evigheden, som står i kontrast til vores egen dødelighed.

”Sommerfugledalen” består af 15 digte, skrevet i den klassiske sonetform. Hver sonet har inspireret til en tegning. I digtet optræder 27 forskellige sommerfuglearter. De er alle samlet i tegningen til den 15. og sidste sonet, kaldet ‘mestersonetten”.

I udstillingen kan man via nummering se, hvilke tegninger der hører til hvilke sonetter, og man kan tage et eksemplar af “Sommerfugledalen” i hånden og læse sonetterne, imens man oplever udstillingen..

Tegningerne er tegnet med farveblyanter, tør pastel og en smule tusch, på kraftigt, råhvidt papir.

Læs evt. mere om udstillinger på Virum Kirkes hjemmeside  

Back To Top