skip to Main Content

Miniature maleri på æg

Miniature maleri på æg

Den smukke ovale form på gåseæg tjener som lærred for genfortælling af udvalgte værker. Gåseæg har en størrelse, som det giver mening at male på. Guldalderens og Impressionismens mesterværker inspirerer, ligesom også HC Andersens eventyr og andre poetiske eller dramatiske fortællinger.

Skabelsesprocessen tager sin tid. Først studeres det originale mesterværk eller eventyret genlæses. Så tegnes skitser på papir. Næste skridt er tegning og maling med tusch og akvarel, på udpustede gåseæg . Hvert æg lakeres 3 gange, og hærdes herved. Det færdige resultat fremstår som tyndt, kinesisk porcelæn, det skinner. Der sættes en tråd i æggets top.  Ægget hænges på en gren. Herfra fortæller det en ordløs kunsthistorie.

Æggene måler cirka 8,5 cm i højden og 5,5 cm i bredden.

En kurv fyldt med bemalede gåseæg med motiver inspireret af kendte værker fra Guldalder og Impressionisme

Hvert æg er unikt – dets lige findes ikke.

Se æggene i de 3 forskellige temaer: , Kunst på æg, H.C. Andersens eventyr og Romanov familien – den sidste Zar familie i Rusland.

Kunst på æg

Serien ‘Kunst på æg’ er miniaturemalerier inspireret af store, danske og enkelte internationale mesterværker. Her genfortælles guldaldermalerier og værker af impressionistisk karakter. Toneangivende inspirationskilder i denne kategori er L.A. Ring, C.W. Eckersberg, Vilhelm Hammershøj, Francisco Goya, Marc Chagall, Edgar Degas, Berthe Morrisot, Marie Cassat

H. C. Andersens eventyr

H. C. Andersen eventyr skaber indre billeder i en uendelig strøm. Her ser du nogle af mine imaginære eventyrbilleder oversat til gåseæg. Indtil videre er 20 udvalgte eventyr kommet på æg. Flere er på vej, Hvert æg er dekoreret i hånden og adskiller sig af samme grund fra det forrige. Alle æg har dermed hver sit unikke udtryk.

Æggene kan købes til 350 kr stykket – plus forsendelsesomkostninger

Romanov – zar familien

Jeg læste om de berømte og dyrebare Fabergé æg, at de blev fremstillet på Zarens bestilling, som gaver til Zarinaen Maria Fjodorovna og hendes svigermor. Det gav lysten til at portrættere zarfamiliens medlemmer på andre æg – altså på gåseæg. Udgangspunktet for portrætterne er gamle foto fra Det Kongelige Bibliotek eller andre offentligt tilgængelige arkiver

Back To Top