Skip to content

Lad Kærlighedens Antarktis inspirere til en tegning

Kærlighedens antarktis af Sara Stridsberg, tegn en bog version 2

At tegne Kærlighedens Antarktis er en hudløs udfordring

“Kærlighedens Antarktis” kan læses som et modbillede på tidens talrige, kyniske spændingsromaner. Et langstrakt, brutalt drab på en prostitueret kvinde er et af fortællingens omdrejningspunkter, men den stemme, vi hører, er den dræbte kvindes. hun hedder Inni.

Vi er med hende, da hun sidder i bilen med sin kunde, som chauffør, på vej ud af byen, i mørke og regnvejr. Vi er med, når de er nået frem til det udvalgte gerningssted, ved bredden af et sort, beskidt vandhul. Her ryger hun sin sidste smøg, før hun voldtages og parteres. Vi er med i hendes tanker og tilbageblik efter døden.

IMG_4923Den kulørte presse nærer læseres fascination ved at granske morderes hjerner og historier. I Stridsbergs fortælling tildeles morderen en birolle. Det er en frigørende pointe!

I svensk presse har Sara Stridsberg argumenteret for, at hendes bog, i bund og grund handler om kærlighed. Det kan man i starten have svært ved at fornemme. Belægget vokser frem, efterhånden som man læser sig igennem Innis rørende tanker om livet og kærligheden. Som storesøster elskede og passede hun så godt på sin lillebror, da de var børn, alligevel døde han. Hun elskede sin ungdoms kærlighed, og han hende, men i deres liv med stoffer kuldsejlede drømmene.

At tegne bogen er en hudløs udfordring. For der er jo, som vanligt, krav om at blive i læseoplevelsen lidt længere og dybere, for at hente næring til tegningerne. Din gevinst er at få både ondt og ømt godt ind under huden. Du mærker verden. Og så er bogen lyrisk.

God læse- og tegnelyst

Kærlighedens antarktis af Sara Stridsberg, tegn en bog version
“Det lille selskab kæmper mod vinden, med en lille kiste, der lyser hvidt i alt det grå”
Back To Top