Skip to content

Corona letters – Gækkebreve der aldrig bliver sendt

Frivillig hjemmekarantæne fandtes ikke som begreb for en måned siden, men nu sidder vi her, på fjerde uge, og viser samfundssind på distancen. Det sørgerlige og mærkelige er blevet en slags interim-new-normal.

Gækkebrev klippet I sort papir med teksten SMITTEKÆDER
Det hele startede vistnok med menneskelig kontakt til en virusinficeret flagermus på et marked i den kinesiske provins Wuhan. Herfra udvikledes smittekæder med stor kraft og hast

Fordi jeg tilhører en begrænset skare af befolkningen, der både er mere end 10 år gammel og kan finde på at klippe gækkebreve, bruger jeg nu nogle timer, de fleste dage, på at klippe. Det er en kærkommen lejlighed til koncentration og fordybelse.

Covid – 19 har farvet de hvide traditioner sorte, og fået alternative mønstre, symboler, textstykker til at flyde ud af saksen, over på papiret. Værnemidler – Smittekæder – Together Apart

Jeg har simpelthen defineret corona-krisen som ramme for gækkebrevene. Den fylder alligevel det meste. På den måde bliver det at klippe også en vej til at begribe en flig af de katastrofale ulykker og små glædelige begivenheder, som sker.

Selvom det sker fysisk adskilt, der det hyggeligere at være sammen om noget, fremfor alene, hver for sig. Derfor er du og alle du kender velkommen til at klippe med. På den måde bliver det samlede udtryk mangfoldigt, nuanceret, flerstemmigt!

Se nogle af de forskellige bidrag på Facebooksiden Tegn en bog – jeg håber, at flere kommer til igennem påsken. Hvis du vil være med, skal du bare gå i gang med at klippe. Send mig et foto af dit klip, enten via messenger eller på sms 31315606. Så up-loader jeg dit bidrag på Tegn en bog siden på Facebook. Du kan også sms’e hvis du har brug for et råd om at klippe.

Se også eksempler på mine klip af Corona letters nedenfor, måske kan de inspirere.

 

Gækkebrev anno 2020, klippet I sort papir med teksten Together apart
Håbet og livsglæden får næring af fællessang på boligblokkenes altaner og TV skærmen

 

Alternativt gækkebrev klippet på sort papir. Coronakrisen sniger sig ind alle vegne
Samfundet er lukket ned, mange arbejder hjemmefra, mange sidder hjemme og venter på, at virusfaren er drevet over.

 

Gækkebrev klippet I sort papir med teksten Værnemidler
Gamle ord, der var faldet ud af det aktive sprog, er kaldt tilbage af Coronakrisen

 

Gækkebrev og politiske statement klippet i sort papir
Gækkebrev I sort papir med text

 

 

 

 

Gækkebrev klippe I sort papir
Traditionelt er gækkebreve hvide og med hyggelige motiver, som bebuder forårets komme, men ikke i år
Back To Top