Skip to content
Papirklip I sort. Del af serien Coronabreve
Coronagudstjeneste – et af 18 klip i sort papir, som tager afsæt i nye ord opstået under pandemien

Coronabreve på Juleudstilling i Hillerød

Samlingen af coronabreve, som i øjeblikket tæller 18 styk, skal på juleudstilling i Hillerød fra den 28. november. Det sker under Hillerød Kunstforenings vinger, så jeg er sikker på, at coronabrevene kommer i selskab med en god variation af kunstudtryk. Med udstillingen vil Kunstforeningen friste besøgende til at købe original kunst med hjem, måske som julegave, måske til eget brug.

Kunstforeningen råder over det smukke Kunsthuset Annaborg, beliggende tæt ved Frederiksborg Slot. Så det er oplagt at kombinere et udstillingsbesøg med en frisk spadseretur i den imponerende, udstrakte barokhave omkring slottet.

Udstillingsperioden er 28.11 – 13.12 2020.

Mere end coronabreve

Udover coronabrevene medbringer jeg 24 bemalede, lakerede gåseæg, flere forskellige typer af ophæng og kort med kuverter i eksklusive versioner. Måske ses vi – det kunne være hyggeligt

 

Æg bemalet med inspiration fra eventyret Den lille pige med svovlstikkerne
H C Andersen eventyr malet på gåseæg. Her har “Den lille pige med svovlstikkerne” været inspirationskilden

Solitude malet på gåseæg. I værket Solitude (1933) skildrer Chagall det jødiske folks dybe tristhed og smerte over overgreb, forfølgelse og siden udryddelse.
Chagall malede den gamle jøde i den periode, da nazipartiet kom til magten i Tyskland i 1933 og jødeforfølgelsen blev intensiveret. I værket Solitude (1933) skildrer Chagall det jødiske folks dybe tristhed og smerte over overgreb, forfølgelse og siden udryddelse. I 1937 konfiskerede nazisterne 59 af Chagalls malerier.

Sorte klip med dyremotiver til at hænge op
Runde klip i sort kraftigt papir til ophæng. Klippene måler ca 10 cm i diameter. Alt er lavet i hånden.

Små klip med motiver fra naturen udenfor mit ateliervindue

Du skal ikke sidde at vente, inspirationen kommer, når du allerede er godt i gang. Picasso har sagt noget i den retning, og jeg har tænkt på budskabet mange gange siden jeg først læste det.

Papirklippene ovenfor er selvfølgelig inspireret af coronabrevene. Normalt ville jeg ikke klippe i sort op i mod julen, men i år er det slet ikke til at komme udenom. Disse og andre klip skal med på juleudstilling i Hillerød.

Back To Top