Skip to content

Papirklip i miniatureformat på udstilling i CPH

Papirklip I sort papir, miniatureformat, på udstilling i CPH
Noir 3 mål 11,5 cm x 11,5 cm

“Vi glæder os til at vise den flotte udstilling”, skriver censorer og galleriets medlemmer ved annoncering af udstillingen CMA2022, som er kunst i miniatureformat, arrangeret for 3. gang af kunstnernes Galleri, Galleri Nybro i København.

Jeg glæder mig til at se alle bidrag. Kataloget lover godt – her er et link 
Udstillingen er åben 8.-28. januar – onsdag-søndag – kl. 13-17.  Max. 6 gæster i galleriet ad gangen!
forside på Copenhagen Miniature Art CMA 2022 katalog
Copenhagen Miniature Art CMA 2022 katalog

Papirklip inspireret af film Noir

I sommeren 2021 forberedte jeg mine bidrag til miniatureudstillingen, og bestemte mig for papirklip som udtryksform. Jeg valgte en kvadrat, og fulgte betingelserne, der satte max mål på 11,5 cm x 11,5 cm.

Arbejdet i det lille format og intentionen om at få motiverne til at komme klart frem, forudsatte en enkelhed i klippet. Jeg valgte et tema, som jeg kaldte NOIR, idet jeg hentede inspiration i film genren fra NOIR, som boblede i Hollywood i 1940erne.

Jeg indsendte 5 papirklip til udstillingen og de blev alle godkendt af censuren. SKØNT! Alle klip sidder mellem to klare akrylplader, holdt fast af en smal stribe sort tape. Styk pris 650 ,- kr

Film noir

Lex på nettet skriver om Film noir :

spillefilm, der kendetegnes ved en mørk, mareridtsagtig atmosfære…. præget af et pessimistisk livssyn … klipning, kameravinkler, musik — understreger filmens skæve univers. Stilen havde sin storhedstid i 1940’ernes Hollywood, mange plots er hentet i tidens kriminalromaner.

Noir rimer på pandemi, og giver lissom dobbelt op. Skal krydres med et stort drys galgenhumor, så undgår du måske depressionen.

Humphrey Bogart - født i New York foto
Humphrey Bogart – født i New York den 25. december 1899
foto af amerikansk skuespiller Rita Hayworth
Rita Hayworth ,født 17. oktober 1918 i Brookly
Back To Top