Skip to content
Halemejse, malet med tusch på gåseæg
Halemejse, malet med tusch på gåseæg. Efter malingen er ægget lakeret 3 gange. Den klare lak tilfører en delikat overflade, som kinesisk porcelæn. Der er sat en solid sytråd i æggets top, så det kan hænges op.

Forårsbuketter og fugle malet på gåseæg 2022

De sidste år, er tegning af fugle på æg blevet en del af min daglige praksis. Den praksis indebærer at studere fuglene i deres naturlige element, at læse om dem, se på billeder i bøger, se på andres tegninger – at øve og prøve.

Min aktuelle yndlingsbog om fugle, har jeg købt antikvarisk. Det er et katalog, udgivet i forbindelse med en udstilling på Kunstcentret Silkeborg Bad.

Udover de skønneste tegninger og malerier af fugle, ideholder bogen kloge og dybe essays. “Fuglefri” hedder den, udgivet i 1998

Nye fuglearter i mit sortimentet af fugle på æg,  er halemejse, spætmejse, toplærke og stillids. Ligesom jeg igen har malet nye æg med de mest efterspurgte arter, fx gærdesmutte, rødhals og solsort. Tag et kig i min butik:  Originalerweizes butik

Blomstermaleri på gåseæg

Blomstermaleri med guldregn og syrener. Malet med tusch på gåseæg
Blomstermaleri med guldregn og syrener. Malet med tusch på gåseæg. Efter malingen er ægget lakeret 3 gange. Den klare lak tilfører en delikat overflade, som kinesisk porcelæn. Der er sat en kraftig sytråd i æggets top, så det kan hænges op

At udvælge et nyt tema for årets æg er blevet en del af min praksis. I 2015 var det kirker og andre religiøse bygningsværker, året efter Romanov familien så HC Andersens eventyr, guldalderens kunst med flere.

Selvom jeg har malet fugle på æg i over et år, er jeg slet ikke færdig. Det bliver jeg nok ikke. Forholdet bliver tættere, og temaet fortsætter samtidig med at blomstermaleri er kommet på banen. Det hedder ikke bare blomster på æg, men blomstermaleri, fordi guldalderens fabelagtige blomstermalere er til stor inspiration og læring.

Som så mange før mig, er jeg faldet for  “Blomsterjensen”. Efter et lån fra magasinet på Hovedbiblioteket i Gentofte,  har jeg måttet købe også dette smukke, omfattende og dybe værk om den engang så ringeagtede blomstermalerkunst. Titlen er “Blomstermaleren J.L.Jensen – mellem kunst og natur i guldalderen” teksterne er skrevet af Marie-Louise Berne og Mette Thelle. Udgivet af Nivaagaards Malerisamling 2018

Se flere blomstrende gåseæg i min butik Originalerweizes butik  

Skriv til mig på mail@etank.nu, med bestilling, ønsker eller spørgsmål. Fra marts 2022 sælges også bemalede gåseæg hos Damhuset i Lyngby

 

Back To Top