Skip to content

Godt naboskab – glædelig påsketid

Det var stort tænkt, og uegennyttigt, da et lille antal søstre fra Skt Joseph klostret på Strandvejen i KBH, henvendte sig til kommunen for at søge samarbejde. Søstreordenen skrumpede, og ønskede at formulere en ny fremtid for klostrets stolte bygninger. Helst en fremtid, der også kunne sikre de tilbageværende søstre tag over hovedet, livet ud.
Klostergårdens plejehjem og pavillon
Klostergårdens plejehjem, seniorbofællesskab og pavillon

Klostergårdens Plejehjem og seniorbofællesskab

To selvstændige organisationer, et seniorbofællesskab og Klostergårdens Plejehjem blev resultatet af et frugtbart samspil med mange aktører. De renoverede klosterbygninger, og de nye bygninger med store vinduespartier og fortættet udtryk, ligger nu i en hyggelig opdateret have, med borde og bænke, stisystemer og gamle skulpturer, der fortæller klosterhistorie. Her ses også finurlige indslag sat på jorden eller hængt op i havens småtræer af seniorbofællesskabets kreative beboere, vil jeg tro.

Dekorerede gåseæg i pavillonen

Pavillon ved Klostergårdens Plejehjem
Samtalepavillon med udstillingssted

Fra mit køkkenvindue i København, kan jeg se indtil klostret. Jeg kan også lide at gå en runde på stierne, hos de nye naboer og formnemme stemningen derinde. På en sådan runde stødte jeg på en pavillon, som – viste det sig – havde givet ly for samtaler mellem plejehjemsbeboere og pårørende under coronapandemien. Pavillonen var præget af en lidt træt juleudstilling, så noget måtte være sket derinde – og mere kunne komme til at ske. Mine dekorerede gåseæg f.eks. kunne få en pragtfuldt påsketid i pavillonen … og sådan er det blevet.

HC Andersens eventyr på gåseæg

Nu hænger 15 gåseæg, dekoreret med inspiration fra HC Andersens eventyr, på skulpturelle troldshasselgrene i den fine pavillon. Beboere, deres pårørende,  ansatte og andet godtfolk kan herved møde en overraskelse, og få noget at tale om, som har forbindelse til påsken. Plejehjemmets to aktivitetsmedarbejdere har stået for en fin ophængning.

Jeg takker for åbenhed og samarbejde, godt naboskab med andre ord.

 

 

Back To Top